Homøopati

Hvad er homøopati? Den klassiske form for homøopati er blevet praktiseret i hele 200 år. Homøopati blev grundlagt af en tysk læge, ved navn Samuel Hahnemann. Det skal dog nævnes, at selve tankegangen bag homøopati stammer helt tilbage til den græske læge, Hippokrates. Ideen ved den homoøpatiske behandling er at skabe en væske, der indeholder meget, meget små doser af et stof vi ikke kan tåle i større mængder. Altså en slags gift. Denne bruger man, i en blanding med vand eller alkohol, til at kickstarte kroppens selvhelende stadie.

filosofien bag Homøopati Princippet og ideen bag denne alternative behandlingsform er, at et homøopatisk lægemiddel, der går ind og fremkalder specifikke sygdomssymptomer under afprøvning af et lægemiddel på en rask person, også kan gå ind og behandle disse symptomer ved en person der er syg. Tanken bag homøopati er altså netop at stimulere patienten, så kroppen og sindet kan genfinde sin balance. Et ordsprog der ofte bruges i sammenhæng med Homøopatisk behandling er "Lige behandler lige". Med dette menes det, at alle homøopatiske midler er udtræk som indeholder et stof, der på den ene eller anden måde, påvirker kroppen på samme måde som den sygdom det skal behandle.

Pligttekst: "Alle homøopatiske lægemidler er uden godkendte terapeutiske indikationer. Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brugen af dette lægemiddel"